Halve Bipolar Ekspedisjonen

DSC_0183.JPGDet ble solo-tur på Veronika da Maria og Gaul er sykemeldt for en stund etter ulykken. Vi savnet selvsagt å ha med de på tur, men koselig ble det likevel. Pulken «Sue» ble pakket med snadder i kjent stil.  DSC_0166.JPGTuren gikk til Kynnsjøen i Hedmark. Jeg trives godt i nærmark og utforsker fortsatt det jeg har rundt meg. Det er ikke lange biten fra gården og til Kynnsjøen. Jeg har ligget ved Kynnsjøen flere ganger, men denne gangen ble det på andre siden og ut på en odde da jeg kunne ta «vann veien». DSC_0210.JPGDSC_0219.JPGIsfiske sto på planen. Det gikk fint det…. som fiske alltid gjør. Først gang den ene kroken seg fast i sekken, og fikk den fanden ikke løs. Det var bare å gi opp. Den måtte klippes løs. Jeg fikk vel på maggot en gang før Jett stakk av med hele boksen…. og strødde maggoten fint utover isen. Jaja. Bedre lykke neste gang!DSC_0195.JPGErfaren fisker som jeg er baserer jeg meg ikke på at fisk er den eneste maten. Snacks og mat er selvsagt medbragt. Kan ikke risikere å bli utstultet på tur! DSC_0227.JPGTaddaaaaa! Bålburger med ost og bacon. Det smakte helt fantastisk, selvsagt! Alt smaker bedre på bål. Alltid. IMG_20170121_162051_993.jpgÅ slaske meg ved bålet, DET er jeg god på. Jeg hadde med Kindle så jeg kunne lese litt mens jeg trykket i meg potetgull, kjeks, sjokolade og kakao med krem. Jeg leste både Pelsjegerliv av Helge Ingstad og Winds of Skilak av Bonnie Rose Ward.

Mange spør jo selvsagt «men er det ikke kaldt?!», med riktig utstyr er jo vinterturer ganske så deilig. Det var ikke kaldere enn -10, men fortsatt kaldt. Jeg kler meg selvsagt lagvis med ull. Ellers brukte jeg:

Telt: Fjellreven Abisko Lite 2

Sovepose: Helsport Isfjorden XT

Liggeunderlag: Reinskinn og Exped SynMat Hyperlite LW

Pulk: Paris Expedition pulk

Jakke: Helsport boblejakke

Bukse: Fjellreven Tur bib

Sko: Femundlabben DSC_0220.JPGDet er alltids kaldt å måtte ut av posen for å tisse om morningen, men ingenting er deiligere enn å fyre opp primusen mens du fortsatt er i posen for å lage mårrakaffe’n! DSC_0297.JPGDSC_0291.JPGMålet for året er selvsagt å gå langtur i mai, men også å ha minst en natt i naturen hver måned hele året. Et fint nyttårsforsett! Håper dere har hatt en fin helg. DSC_0174.JPG/Veronika og Klara

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s