Hund på tur med sin kløv

Som dere sikkert har fått med dere, så skal hundene bære kløv og egen mat på tur. Det sies at en godt trent, frisk og rask hund kan bære opp til halvparten av sin egen vekt på lette turer. Selv trener vi mot at hunden skal bære 1/3 av sin egen kroppsvekt.

Selvsagt vil vekten lette mere utover turen mellom depot, da «vekten» er jo mat, som igjen blir spist. For Wicket sin del, som ikke veier mere enn 5 kg, blir kløv mest for å «jobbe» han også selvom han kanskje ikke er en typisk «kløvhund». Viking/Klara (usikkert hvilken det blir til turen, luksus med mange hunder) er spreke aktive trekkhunder, som kommer til å ha mange mil under labbene etter en sledesesong før langturen og vil være i toppform skal kunne bære da 8kg/7kg kløv.

Veronika og hundene bruker per dags dato kløv fra Kennel (feks Lars Monsen brukte den på Nordkalotten 365). Veldig fornøyd med kløven mtp. pris og funksjon. Har kun erfaring med å bruke den på Alaska Husky, og den passer ihvertfall huskyens anatomi godt.

b5e44de408e86d9769527425c94af3d5-image

Kennel kløv

Maria bruker Togo-kløven fra Seleverkstedet, da denne er vanvittig god og ikke minst er å få tak i til mindre hunderaser. Den er dyrere enn kløven fra Kennel, men verdt pengene.

Det viktige er at hunden er ferdig utvokst før den får på seg kløven med vekt. I starten burde man kun ha på kløven, og eventuelt fylle den med avispapir eller plastposer for å få litt volum og hunden kan vende seg til å plutselig være dobbelt så bred. Så øker man gradvis vekten ettersom hunden blir vandt med kløv og kommer i form. Dette er vanvittig god trening både for arbeidshunder og sofahunder. Mange hunder også får en helt annen holdning når de må «arbeide» litt på tur, ikke bare dasse rundt og tisse på hver eneste pinne i nabolaget. Prøv da vel!

Så husk:

  1. Hunden må være frisk
  2. Tren gradvis opp hunden til å bære kløv
  3. Pakk vekten riktig og lik vekt på begge sider
  4. Kløven skal passe godt
  5. Det skal være moro og hunden skal trives!

I teorien kan alle hunder bære kløv, men enkelte raser egner seg bedre enn andre. Du kjenner din hund best. Et lite tips: Pass godt på potene! Ha gjerne med potesokker og potesalve.

God tur!

/Maria og Veronika

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s