Yukons tur

DSCN0288

Som nevnt tidligere var det litt gambling å ta med seg Yukon på en lengre tur, da jeg ikke hadde prøvd han på det tidligere. Han var i veldig god form etter sledesesongen, så det fysiske sto det ikke på, men hvordan han ville takle det «ukjente».

DSCN0356-1

Tidligere har han bare vært med på småturer i nærmark med 1-2 netter overnatting, da også uten kløv. Vi trente litt med kløv med vekt i forkant av turen på tusleturer, og han ble fort veldig begeistret for kløven. Han hoppet av glede da han så jeg kom med den, for det betydde at nå blir det TUR!

291941a5

Dette fortsatte på turen. Til tross for at han allerede hadde bært kløv på opp til ti kilo i seks dager, ble han glad og logret da han så jeg pakket sammen utstyret og kom med kløven. Ingen tvil om at han trivdes med den!

Han spiste godt, som han alltid gjør. Ble veldig flink til å gå rolig i halsbånd i nedoverbakker, og ellers hjalp han til med litt ekstra trekkraft i oppover. Rett og slett en stor ressurs!

Om kvelden var det bare å si «nå skal vi legge oss» så ble han med bort til teltet, gikk inn og la seg til rette på sin side i teltet (prøvde seg gjerne oppå soveposen først). Det gikk litt utover turutstyret å ha hunden i teltet, men ingenting litt lapping ikke fikser. Både liggeunderlag og telt fikk merke Yukons nærvær.

DSC_0127

I leiren sto han mye oppstilt på line, som var UTROLIG kjedelig i starten, men etterhvert satt han pris på å få hvile når han kunne. La seg til stort sett og slappet av.

Hundeutstyr på turen:

  • Kløv fra Kennel – Slitesterk og stabil kløv, veldig fornøyd.
  • Potesokker fra hundekjørerbutikken (ble ikke brukt)
  • Potesalve – Patch ‘n go kjøpt hos Troll-hundefor
  • Line til oppstalling fra Kennel
  • Nomesele og halsbånd fra ManMat som lå godt inntil kroppen. Myk og god så den ikke gnagde. Tørket lett.
  • Centaura – Mygg, flått og flue beskyttende spray man kan bruke på både hund og menneske. Kjøpt hos veterinær.
  • Hundemat fra V.I.P. Hundefôr
  • Mat/drikkeskål som er sammenleggbar kjøpt i dyrebutikk
  • Førstehjelpspakke med diverse renseservietter, bandasjer, strips, barberhøvel, saks, flåttfjerner, hoggormknappen (prednisolon er ikke en fullstendig behandling men kjøper deg tid når du er mere enn to timer unna veterinær og behandling), smertestillende og antibiotika.

Hvis du lurer på noe angående hund på tur legg igjen en kommentar, så skal jeg svare så godt jeg kan!

/Veronika og Yukon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s