Real Turmat er kjekt og ikke minst kan være godt, men «ordentlig» mat er jo alltid bedre! I teorien kan du jo egentlig lage all maten vi vanligvis står ved den gørrkjedelige kjøkkenbenken og lager hver jævla dag, bare ute! Vi ønsker å inspierere dere til å ta med middagen ut, og kose dere i naturen ved bålet, som vi er så glade i! Her er noen forslag:
Båltaco
Hele Norges fredagstaco på bål. Dette er en av våre favoritter. For enkelhetensskyld kan dere dele opp alt av grønnsaker på forhånd. Brun kjøttdeigen som vanlig, ha på litt bekkvann og krydder, varm lompene som vanlig i aleminiumsfolie litt i utkanten av bålet. Vi lover dere, det smaker enda bedre ute!
Pitapizza
Også en av favorittene. Bruk pitabrød som pizzabun og ha på ønsket fyll. Ha den i stekepannen på bålet med lokk på. Ikke ha alt for sterk varme, for da blir den fort brent under (snakker av erfaring ja).
Bakt potet
Enklere blir det egentlig ikke. Sleng poteten på glørne og vent. Ha det fyllet du vanligvis liker å ha med. Det er som vanlig bakt potet….. bare bedre!
Ostesmørbrød
Ha to skiver brød, ha på ønsket ostesmørbrød fyll og klæsj de sammen. Pakk de inn i aleminiumsfolie…. og vips! Deilige bålostesmørbrød! Ha på litt smør på utsiden av skivene, så blir de ekstra sprø og deilige.
Jegergryte
Lag fra bunnen av selv eller ta sånn pose fra butikken. Ha oppi reinsdyrskav eller hva enn du vil. Potetmos og egenrørt tyttebær ved siden av. Om høsten kan du jo bare slenge litt rundt til du finner tytterbær. Ekstra kult!
Appelsinbrownies
Superdigg dessert tilberedt på bål! Kutt av toppen på appelsinen, spa ut innholdet med en skje, fyll den med browniedeig og sett på toppen igjen. Pakk herligheten inn i aleminiumsfolie og ha den på bålet. Smaker helt fantastisk!
Sjokoladebananen
Også en enkel favoritt dessert. Snitt i bananen på langs, ha i sjokolade og pakk den inn i alleminiumsfolie. Kan bli litt grisete, så lurt å spise den med skje! Mnomnom
Ikke kom her å si vi er dårlig på kjøkkenet!
Hva er din favoritt bålmat?
/Maria og Veronika