Supermåne eller ikke

dbstatic-noFoto: Geoffrey Swaine/REX/Shutterstock /Scanpix

Det er ikke tilfeldig at vi var på tur på en mandag, men nettopp fordi det var supermåne. Fullmånen som betegnes som supermåne er når fullmånen (eller nymåne) er nærmest mulig jorda iløpet av månens elliptiske bane. I følge NASA må vi vente helt til 25. november 2034 før fullmånen kommer like nært jorda igjen! Ganske spennende. Supermåne er visst ikke ordet de smarte bruker, men det heter så mye som apsis-syzygy!

Høres spennende ut ikke sant? Sånn ble det ikke.

DSC_0835.JPGDa vi planlagte turen var det -20 grader ute og stjerneklar himmel. Lite visste vi at tidenes møkkavær akkurat skulle komme på mandagen vi skulle ut på tur. Plussgrader og REGN! Vi sto ved valget å avlyse hele turen, ligge på sofaen med snop og være veldig komfortable ELLER dra ut på tur i drittværet. Vi valgte å dra på tur.

dsc_0796At dette var en dårlig dag skjønte vi ganske tidlig. Det hele startet med at Veronika tok med feil kort på butikken som ligger 25 minutter unna, så vi måtte to turer inn til byen. Å komme seg ut før det ble mørkt var bare å glemme.

DSC_0831.JPGVi hadde med oss to hunder på turer, men navnet som ble ropt mest var Sue. Sue er altså pulken til Veronika, oppkalt etter Sue Aikens i LBZ. «Kom igjen a, Sue», «Så flink Sue», «FAEN DA SUE», «Jaaaa bra, Sue» osv. Det var et ganske bedritent føre.

dsc_0827dsc_0856Bare 5 minutter ut i turen går ene foten til Maria igjennom snøen og ned i et vannhøl. Det resulterte i at hun ble klissblaut og tråkket over. Yay life! Det var så tåkete at vi så bare et par meter foran oss, men vi kom omsider frem til der vi skulle slå leir. Bål om vinteren er alltid like gøy å få i gang, og ENDA mere gøy vinter pluss øs pøs regnvær, så det tok litt tid. Maria måtte ha bålvakt siden hun var klissblaut inn til skinnet, mens Veronika løp rundt i tåka og samlet ved. «HVOR ER DU MARIA?», «Her borte!».

DSC_0804.JPGÅ se månen var bare å drite i, det var så overskyet og tåkete. MEN VI DRO PÅ TUR! Vi hadde det ganske koselig da vi bare lå ved bålet og varmet oss, og ikke minst da vi krøyp inn i soveposene i lavvoen spiste Totenflak og godteri. Månen var sikkert fin den, bak alle skyene. Mye latter (og banning) ble det ihvertfall.

DSC_0824.JPG

/Maria og Veronika

(PS: Bildene er bare kasta litt random rundt pga lite bilder fra tåkehelvete)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s