Uten mat og drikke, duger helter ikke

img_0850

En av våre turregler: Vi skal ALDRI ta diskutere noe før vi har spist mat.

Ingen av oss er noen kostholdseksperter, men vi skjønner såpass at vi trenger mat, og kanskje litt flere kalorier enn vi vanligvis trenger i hverdagen. Vi har tatt utgangspunkt i Børge Ouslands Ekspedisjonshåndboka sitt eksempel på matrasjoner. Man ønsker jo mest mulig næring av noe som veier minst mulig. Vi trenker å ha to depot på turen vår, så vi slipper å bære med all maten fra start av. Planen er å ha første når vi kommer frem til Elverum, og det andre på Ringebu. Dette løser vi så lett som å bare sende en pakke til oss selv i posten!

Vi aner faktisk ikke hvor lang tid vi vil bruke på turen, men har regnet ut mat til 30 dager. Mest sannsynlig blir turen noe lengre, men vi kommer nok til å snike til oss et og annet bedre måltid på vår vei om økonomien tillater det og vi tar «litt i» når det gjelder rasjoner. Heller for mye enn for lite potetgull liksom.

Frokost (per pers):

Havregryn 100g

Tørrmelk 30g

Brunt Sukker 15g

Rosin 15g

Matolje 15g

Kan tro vi kommer til å bli lei havregrøt, men enklere blir det ikke! Til sammen trenger vi da 3kg havregryn, 600g tørrmelk, 450g brunt sukker, 450g rosiner og 600g matolje. Dette vil komme på ca 300 kr per person.

Lunsj (per pers):

Nøtter 75g

Rosiner 75g

Spekepølse 75g

Potetgull 130g

Sjokolade 130g

Vi tipper at lunsjen blir dagens høydepunkt, ihvertfall i starten. Begge to er i bunn og grunn skikkelig usunne sjeler! Dette blir til sammen 2,2kg nøtter, 2,2kg rosiner, 2,2kg spekepølse, 3,9kg sjokolade og 3,9kg potetgull per person! For å være ærlig håper vi at Totenflak kan komme på banen og være litt greie her! Lunsjen kommer på omlag 2000 kr per person.

Middag og kvelds (per pers):

Real Turmat 113g

Smør 25g

Posesuppe 32g

Real Turmat blir stort sett det vi skal spise av middag på hele turen, og det koster flesk. Vi trenger til sammen 60 pakker, som igjen blir omtrent 6000 kr. Heldigvis finnes det såpass mange forskjellig varianter at vi slipper å gå HELT matlei på tur. Vi håper også på å få litt fisk. Det blir ca 3,4 kg Real Turmat, 750g smør og 960g med posesupper og 3700 kr per person.

Ellers så blir det jo småtteri som: Energipulver, kaffe, kakao, te o.l.

Til sammen vil nok maten veien rundt 18-19 kg, som igjen deles opp i tre deler ettersom hvor lang tid vi tenker å bruke på etappene.

Hundemat:

Wicket sin mat er vi fortsatt usikre på, siden han er litt småspist og kresen. Vi håper han kan gå for tørrfôr, ellers er jo frysetørket vom en mulighet. Viking/Klara kommer til å spise Canimat tørrfôr fra Hundekjørerbutikken, og det blir omlag 10 kg for hele turen.

14141631_1643212782675467_3719001849909268860_n

Etter tips fra noen følgere som gjerne ville bidra til turen vår med en slant har vi nå opprettet en god gammel dags kronerulling, hvor dere kan bidra om dere vil, så går pengene til mat, drikke, gass, førstehjelp og annet nødvendig utstyr vi handler inn til turen.

Ønsker du å bidra? Gå inn på linken her!

/Maria og Veronika

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s